18.-20. februar
Maria
Operasangeren Maria Callas levede fra 1923-1977 og blev i sine velmagtsdage regnet som en af fagets ypperste udøvere. Men hendes privatliv og især hendes sidste leveår vidner om et liv, der ikke var særlig lykkeligt.
Denne film foregår i de sidste syv dage af hendes liv, hvor hun i tilbageblik til ungdommen og de succesrige år tænker over sit liv.
25.-27. februar
Bridget Jones 4 - Vild med ham
Denne film er det fjerde kapitel i fortællingen baseret på Helen Fieldings bøger.
Bridgets mand Darcy er død, og nu forsøger den enlige mor til den 9-årige Billy og den 4-årige Mabel at slippe fri af sin tilstand af følelsesmæssig limbo, mens hun opdrager sine børn med hjælp fra sine loyale venner og endda sin tidligere elsker, Daniel Cleaver.
Med et velmenende skub fra familie, venner og kolleger begynder Bridget at arbejde igen og opretter en profil på Tinder, hvorefter hun snart bliver opsøgt af en lækker, yngre mand. Samtidig engagerer hun sig i en række akavede interaktioner med sin søns over-rationelle videnskabslærer.
4.-6. marts
Pigen med nålen
Ekstraforestilling onsdag kl. 14.
Den unge fabriksarbejder Karoline kæmper for at overleve i København i tiden lige efter 1. Verdenskrig. Da hun bliver arbejdsløs, forladt og gravid, møder hun Dagmar, en karismatisk kvinde, der driver et undergrunds-adoptionsbureau, hvor hun hjælper mødre med at finde plejefamilier til deres uønskede børn. Da Karoline ikke har andre steder at tage hen, påtager hun sig rollen som amme, og der opstår en stærk forbindelse mellem de to kvinder. Men Karolines verden går i stykker, da den chokerende sandhed går op for hende…
Pigen med nålen er baseret på den sande historie om Dagmar Overby, der i 1918 foretog såkaldte “arrangerede adoptioner” af uønskede babyer. Filmen fokuserer på den fattige unge kvinde, Karoline (Victoria Carmen Sonne), der arbejder på en fabrik og tilsyneladende har mistet sin mand i Første Verdenskrig.
11.-13. marts
A Complete Unknown
Filmen er en dramatiseret biografi, der fortæller om sangeren Bob Dylans indtræden på musikscenen i New York fra 1961 og nogle år frem.
Baseret på bogen fra 2015 Dylan Goes Electric! portrætterer filmen Dylan gennem hans tidligste folkemusiksucces indtil den betydningsfulde kontrovers om hans brug af elektriske instrumenter på Newport Folk Festival i 1965.
18.-20 marts
Honey - dansk familiefilm
Honey er en dansk børne-/ungdomsfilm fra 2025. Selma Sol í Dali Pape har hovedrollen som Honey, og Jesper Christensen spiller hendes sure morfar.
13-årige Honey er startet i en ny klasse. Hun er genert og lyver om sig selv og sin kaotiske familie. Honey elsker at spille musik og er rigtig god, men der er ingen, der ved det. Da hun opdager, at hendes musikglade, men angiveligt døde morfar Marcel måske ikke er død alligevel, beslutter hun sig for at finde ham.
25.-27. marts
En lille bid af kagen
Den modne enke Mahin lever sit enkle, lille liv og har egentlig afskrevet mænd. Hendes alder på 70+ betyder, at hun er omtrent uden for moralpolitiets søgelys, og hun husker et friere Iran.
Mahin søger den tid, da mænd og kvinder flirtede. Da hun møder den enlige taxachauffør Faramarz, begynder en date, der ændrer deres liv. Historien begynder med en overdådig venindefrokost, hvor et helt kor af halvgamle kvinder spiser og fortæller uden filter.
Kærlighedssproget for vores heltinde er tydeligvis mad. Hun har savnet at være noget for nogen, og aftenen igennem er den lille, undseelige mand med overskægget en dybt taknemmelig gæst, der blomstrer op i hendes nærvær, mens hun rumsterer i køkkenet og forkæler dem begge.
1.-3. april
Under stjernene på himlen
Ekstraforestilling onsdag kl. 14.
Filmen er et portræt af popikonet Tommy Seebach, der fik sit gennembrud i 1979 med hittet "Disco Tango" ved Dansk Melodi Grand Prix.
Dramaet dykker ned i Seebachs liv som far og musiker og skildrer hans kamp mod misbrug. Det er en fortælling om en stor personlighed, som på sin egen måde blev det popmusikalske samlingspunkt for en hel generation.
Anders Matthesen spiller rollen som Tommy Seebach.
8.-10. april
Fremmed, det første opgør
Noget så usædvanligt som en film, der foregår i stenalderens Danmark
Spillefilmsdebutanten Mads Hedegaard tager os 6.000 år tilbage til et uigenkendeligt Danmark dækket af vild urskov. Her kæmper den unge kvinde Aathi, spillet af Angela Bundalovic, en ihærdig kamp for at overleve i en rå og barsk virkelighed.
For 6.000 år siden er Aathi med sin familie rejst til det, vi i dag kalder Danmark, for at starte et nyt liv, men mødet med en lokal jægerstamme får skæbnesvangre konsekvenser.
Det voldsomme sammenstød mellem de to stammers vidt forskellige levemåder viser, hvor nådesløst det kan være, når kulturer kolliderer og skal forsøge at finde en måde at forenes på.
For at sikre autenticitet i fortællingen er der i samarbejde med sprogforsker Tobias Mosbæk Søborg blevet udviklet hele to unikke sprog til filmen.
15. + 16. april
Konklave
Filmen fortæller en fiktiv historie om et pavevalg. Valget skal foregå efter reglerne, som er ægte nok og som skal sikre at der ikke laves uetiske aftaler som betaling for stemmer.
Men her i filmen opdager kardinal Lawrence (Ralph Fiennes), der får til opgave at lede den hemmelige proces efter den forrige paves uventede død, at det er ugler i mosen. Da den katolske kirkes mest magtfulde ledere samles fra hele verden og bliver låst inde sammen i Vatikanets hellige haller, befinder Lawrence sig pludselig i centrum af en sammensværgelse og opdager en hemmelighed, som kan ryste selve grundlaget for Kirken.
22.-24. april
Wilhelm Tell
En ny filmatisering af den gamle legende om Wilhelm Tell, der nægter at bøje sig for den østrigske konges repræsentant, og derfor bliver beordret til at skyde et æble af hovedet på sin søn.
Det lykkes ham, og bagefter bliver han et forbillede for de schweiziske kantoners kamp for at bestemme over sig selv. Filmen angiver selv, at den bygger på Friedrich Schillers skuespil fra 1804 af samme navn.
Hovedrollen spilles af danske Claes Bang
29. april-1. maj
Min evige sommer
Den 15-årige Fanny og hendes forældre er taget i sommerhus for at tilbringe sommeren, sådan som de altid plejer. Men under overfladen af deres sædvanlige rutiner og traditioner dvæler en uudtalt sorg. De ved, at det bliver hendes mors sidste sommer. Mens de forsøger at få det bedste ud af den tid, de har tilbage sammen, navigerer familien forsigtigt i at nyde nuet.
Hovedrollen som den 15-årige Fanny spilles af Kaya Toft Loholt, der blev kendt for sin rolle i En helt almindelig familie.
På gensyn til september