Arrangementer

 KONCERTER

For alle koncerter gælder at de er støttet af Guldborgsund Kommune og Statens Kunstfond under “Musik i Guldborgsund”

Koncert fredag d. 11. sep. 2020

Sinne Eeg Group

Det er lykkedes Byhusforeningen i Nysted at arrangere en koncert med Sinne Eeg Group.

Sinne Eeg er kendt og anerkendt i det meste af verden og har blæst publikum bagover i både USA, Skandinavien og Asien. De fleste som har hørt hende synge har mærket, hvordan hun tryllebinder sit publikum med eminent scatsang, perfekt pitch og smittende stor indlevelse.

Sinne er ikke bare sanger, hun er også en talentfuld sangskriver. Talentet for at skrive og komponere indbragte hende Carl Prisen 2018 for Årets Sang, Aleppo.

Men hjemme på amagerhylden står der bl.a. også fire Danish Music Awards, den franske Prix Du Jazz og Dronning Ingrids Hæderslegat, personligt overrakt af Dronning Margrethe og hendes to søstre.

 

 

Billetter købes på http://www.billetsalg.dk

Musik 250.-kr

Musik + spisning 395.-kr

Mad fra “Det Gamle Pakhus”  Nysted

 

Koncert fredag d. 9. okt. 2020

Billy Cross Band

Hvad får en mand på over 70 år – som har spillet rock og blues, siden han var 13 år, en mand som har skrevet sange der har solgt millioner i Amerika og England, en mand der har tjent nok til at sætte sig tilbage og nyde sit otium – til at fortsætte med at spille koncerter?

Kodeordet er glæde – spilleglæde. Siden Billy Cross kom til Danmark i 1979, har kendetegnet været spilleglæde og professionalisme. Og med Billy Cross BandFlemming Ostermann, Henrik Askou, Dan Hemmer – som virkelig er en sammentømret maskine efter at have spillet masser af koncerter i to årtier – leveres den ægte vare: 100% uforfalsket Rock’n roll! Siden 1962 har Billy Cross bl.a. spillet for Andy Warhol i NYC, med Sha Na Na, i 70’erne i Broadway Musicalen Hair, med Meat Loaf og Link Wray samt med Bob Dylan – med hvem han også har indspillet to albums.

I Danmark ændrede Billy Cross ’Delta Blues Band’ til ’Delta Cross Band’, og bandet blev til et af landets største liveband i slutningen af 70’erne og starten af 80’erne. Han producerede og cowritede ’Tidens Tern’ med CV Jørgensen, Anne Dorte Michelsens ’Mellem dig og mig’, Pretty Maids ’Red hot and heavy´, Søs Fengers ’On Holiday’, Björn Afzelius ’Tusind Bitar’ og utallige andre.

Billy Cross Band er klar til at gøre det, de er absolut bedst til – øse ud af spilleglæde. Billy Cross spiller, fordi han ikke kan leve uden, og det skinner tydelig igennem til koncerterne med Billy Cross Band.

Billetter købes på http://www.billetsalg.dk

Musik 295.-kr.

Musik + spisning 440.-kr. 

Maden kommer fra “Det Gamle Pakhus” Nysted

Koncert fredag d. 13. nov. 2020

KutiMangoes

Danske The KutiMangoes begejstrer stadig anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Og her i 2020 rammer bandet landevejene i både Danmark og Tyskland

  1. September 2019 udkom det nye album AFROTROPISM på Tramp Records og de flotte anmeldelser vælter ind.

Senest har Politiken vurderet albummet som det 9. bedste af de 12 bedste udgivelser i Danmark 2019!

AFROTROPISM er opfølgeren til The KutiMangoes’ prisvindende første to albums, der sammenlagt har modtaget 8 DMA nomineringer, 2 DMA priser, nominering til Preis der Deutsche Schallplattenkritik.

GAFFA giver 5 ud af 6 stjerner:

Med det nye album, Afrotropism – som vitterligt er vellykket – vil flere hovedveje ud i verden potentielt åbne sig for orkesteret. KutiMangoes har fra start imponeret, men  den stringens, ro og nerve, der har indfundet sig i orkesterets nye musik vil kun aftvinge yderligere respekt. Det er raffineret, forfinet, happy og helt naturligt organisk. Og alt det tilsammen gør, at jeg vil hævde, at dette er noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år.

JazzNyt:

“The KutiMangoes har aldrig været stærkere…et af de bedste livebands på den festlige del af den danske jazzscene…original afrojazz i verdensklasse.”

Phonopolet:

“Eksotisk og dragende. Der er noget tidløst over den afrikanske musiktradition som “Afrotropism” formidler. Det kan både føles nyt og gammelt. The KutiMangoes leverer med overbevisning en omgang hårdt krydret og velspillet fortolkning af traditionerne der beriger både den danske og den internationale musikscene.

Bandet har, siden de fandt sammen i 2012, spillet over 150 koncerter i hele verden, bla. på Roskilde Festival, Jarasum Int. Jazz Festival (S. Korea), Jazzy Koum Ben (Mali), Reeperbahn Festival (DE), Reykjavik Jazz Festival (I), OCT-Loft Festival (C) m.fl.

AFROTROPISM er en videreudvikling af The KutiMangoes’ farverige og markante lyd, hvor der bliver arbejdet med synthesizere, soundscapes og elektroniske effekter uden at musikken mister sit fokus på heftige grooves, stærke melodier og musikerskab udført med hjertet.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse, der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyskabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?), men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track”, og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten – såvel som i Danmark.

I november 2016 udkom “Made in Africa” – indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU.

Sangen “Tolma” fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

The KutiMangoes er:

Michael Blicher – saxophones and flute

Gustav Rasmussen – trombones and guitar

Aske Drasbæk – saxophones

Johannes Buhl Andresen – fender rhodes and moog bass

Casper Mikkelsen/Eddi Jarl – drums

Magnus Jochumsen – percussion

Billetter købes på http://www.billetsalg.dk

Musik 150.-kr.

Musik + spisning 295.-kr.

Maden kommer fra “Det Gamle Pakhus” Nysted

 

Koncert fredag d. 5. feb. 2021

Grace James

 

Koncert fredag d. 19.marts

Bobo Moreno & Soul Academy

 

Koncert fredag d. 22. okt. 2021

Juncker Band

På gennembrudssinglen ’Mogens og Karen’ sang den danske sangskriver Christian Juncker om et nabopar, der trods deres tilforladelige navne nærede giftige bær og en gal hund i haven. Og senere blev Juncker igen folkeeje med den populære sang ’Havana’ som han skrev til Tv-serien ’Mod fjerne kyster’. Nu er Juncker aktuel som sanger og komponist til efterfølgeren til tv-serien – denne gang med sangen ’Wallenberg’ til tv-serien ’Kurs mod Nord’ – en ny landeplage?
Juncker udgav i slutningen af april 2018 sit hidtil mest personlige og verdensanskuelige album med titlen ´GLOBUS NV´.
På ´GLOBUS NV´ møder vi en Juncker, der drager ud i verden, men altid vender hjem igen – og sange, der dyrker spændingsfelterne mellem udlængsel og hjemve og blander det lokale med det globale. Eftertænksomheden og de catchy tekster og kompositioner er igen kendetegnende for Juncker.
Anmelderne tog rigtigt godt imod ´GLOBUS NV´ og kaldte det bl.a. ”hans mest helstøbte album” (GAFFA – 5 stjerner) og ”nogle af hans bedste popsange i karrieren” (Fyens – 5 stjerner).
´GLOBUS NV´ efterfølger det meget anmelderroste ’Bivirkninger’ fra 2016 – og igen spidder Juncker den danske folkesjæl med rammende, nogle vil mene sarkastiske, tekster.
Juncker er genkendelig – men aldrig kedelig.
I Nysted bliver Christian Juncker bakket op af sit band, så med fem mand på den lille scene i Nysted Biograf-Teater, bliver det tæt og nærværende.

Billetter købes på http://www.billetsalg.dk

Musik 150.-  Musik + buffet 295.-