Nysted Bio – kommende film

Sæsonen åbner d. 1. september

Spilletider, billetter, reservationer m.m. se her: “Nysted Bio – Generelt”

Filmperler, operafilm, familiefilm og eftermiddagsfilm

Som noget nyt viser biografen i løbet af denne sæson en række filmperler på første mandag i måneden. Som tidligere vises 3 operafilm på søndage, ved særlige lejligheder en film for hele familien og første onsdag i måneden bliver aftenens film også vist om eftermiddagen

Coronaregler

Cafeen lukkes indtil videre og der serveres ikke kaffe/ te, men vand og slik kan købes som hidtil.

Opholdsregler: I foyeen må der kun være 6 personer ad gangen. Hold afstand og sprit af! I salen kan der til en forestilling max. være fra 32 til 48 afhængig af fordelingen af enkeltpersoner/ par /grupper.  Biografvagten anviser evt . pladser og med afstandsregler overholdt


22.-24. september: Wild Rose

Wild Rose foregår i Glasgow i Skotland, hvor Rose-Lynn, en ung rebelsk kvinde drømmer om at blive en vaskeægte Nashville-stjerne. Da hun løslades fra fængsel og vender hjem til sin mor, får hun et job som rengøringskone og fokuserer nu på at få sit og børnenes liv op at stå igen. Men inde i Rose-Lynn lever en drøm og et talent, som ikke lader sig underkue, og snart begynder hendes unikke kamp for at slå igennem som countrystjerne i USA at overtage.

’Wild Rose’ er ikke en musical, men er fuld af musik og især musikkens styrke.

musikfilm – Klub DK


29. sept – 1. okt: Tenet

I skrivende stund har filmen ikke haft premiere.

Den er skrevet og instrueret af den engelskfødte Christopher Nolan og en en spændingsfilm i stil med hans tidligere som f.eks. Dunkirk, Interstellar og Inception

En filmens scener er optaget i Rødbyhavn – Filmen varer 2½ time


Filmperle: mandag d. 5. okt: Hvidstensgruppen

I marts 1943, mens Danmark var besat af Tyskland, blev der på Hvidsten Kro startet, det der skulle vise sig at blive en af de vigtigste grupper i den danske modstandsbevægelse. Kroejer Marius Fiil, blev på Flemming Junckers initiativ kontaktet og spurgt om han ville starte en gruppe, der skulle modtage sendinger fra England. Flemming Juncker var leder af den jyske modstandsbevægelse, og ejer af Overgaard Gods ved Udbyneder, som ligger lidt syd for Mariager Fjord. Han måtte senere flygte til England. Marius Fiil tog imod opfordringen og samlede en gruppe omkring kroen. Modtagelserne fandt sted på Allestrupgårds marker, ikke langt fra Hvidsten, hvor de tømte containere kunne gemmes i moserne


6.-8. okt.: Vores mand i Amerika

Danmarks ambassadør i USA, Henrik Kauffmann, udkæmpede under Anden Verdenskrig sin egen krig.

Kauffmann nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

‘Vores mand i Amerika’ er instrueret af Christina Rosendahl, Ulrich Thomsen ses i glansrollen som den politiske rebel, der udover at tage kampen op mod Hitler også levede i et interessant ægteskab. Udover Thomsen ses Mikkel Boe Følsgaard i en stor rolle.

ekstraforestilling  onsdag eftermiddag –  Klub DK


13.-15. okt.: Undtagelsen

Vi følger veninderne Iben og Malene, der sammen med to andre kvinder arbejder på Dansk Center for Information om Folkedrab.

Iben har været udsat for en traumatisk oplevelse, og Malene kæmper med alvorlig gigt. Disse problemer bliver dog til småting, da de begge begynder at modtage yderst ubehagelige dødstrusler.

Mistanken falder først på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men snart indser de, at kollegaen Anne-Lise, som de gennem årene har mobbet dagligt, også kunne stå bag.

Stemningen på kontoret bliver kun værre der fra og snart minder arbejdspladsen mest af alt om de krigszoner, som de har dedikeret deres liv til at skrive om. For er der én ting deres arbejde har lært dem, så er det, at vi ALLE er i stand til at slå ihjel!

Klub DK


Eftermiddagsfilm 13.-15. okt.: Far til 4 og vikingerne

Far til 4 film nr. 20 siden 1953

Det er en serie alle bedsteforældre, forældre og børn er vokset op med. Handlingen er underordnet, men så længe den følger det sædvanlige skema, ser det ud til at filmene bliver set år efter år.

Oprindeligt var det en tegneserie, og der findes også en serie bøger, men det er filmene der huskes.

En række kendte skuespillere har medvirket, således i rollen som far: Ib Schønberg, Karl Stegger, Helge Kjærulf Schmidt, Niels Olsen, Jesper Asholt og nu Martin Brygmann.

Filmen vises 3 dage i skolernes efterårsferie kl 14.

NB: Billetter a 50 kr kan KUN købes i DagliBrugsen fra torsdag 1.oktober.


20.-22. okt.: Druk

Druk er en dansk film instrueret af Thomas Vinterberg. Filmen er planlagt til at få premiere 27. august 2020.

Filmen handler om en gruppe venner, der inspireres af en norsk filosofs teori om, at mennesket er født med et alkoholniveau i blodet, der er 0,5 % for lavt. De påbegynder derpå et drikkeforsøg.
Klub DK


Operabio søndag 1. nov. kl. 14: Tosca (Puccini)

Tosca er en opera i tre akter af Giacomo Puccini komponeret 1900. Handlingen foregår i Rom omkring 1800. Librettoen er af Luigi Illica og Giuseppe Giacosa, og baserer sig på Victorien Sardous drama i fem akter La Tosca. Puccini så dette stykke på fransk med Sarah Bernhardt i hovedrollen i Milano i 1889. Forestillingen gjorde et dybt indtryk på ham selv om han ikke forstod sproget. Han begyndte snart efter planlægingen af en opera, men han kom ikke i gang med arbejdet før i januar 1898. Det kom blandt andet af, at rettighederne først var solgt til komponisten Alberto Franchetti. Parallelt med komponeringen rejste Puccini til Paris, hvor han mødte Sardou, og til Rom, for at se stederne hvor handlingen foregik.


Filmperle mandag 2. nov.: Taxi-driver (USA 1976)

Taxi Driver er en USAnsk thrillerfilm fra 1976 instrueret af Martin Scorsese med Robert De Niro i hovedrollen som den legendariske filmkarakter Travis Bickle.

Filmen bliver af mange betragtet som en af de helt store klassikere. Især er den kendt for De Niros berømte citat: “You talkin’ to me?” og dens voldelige tone. Taxi Driver blev nomineret til fire Oscars, deriblandt Bedste mandlige hovedrolle (Robert De Niro), men vandt ingen. Den modtog Den Gyldne Palme ved filmfestivalen i Cannes.


Filmperle mandag 7. december: 8½ (Italien 1963 – sort/hvid)

  er en film fra 1963, skrevet og instrueret af den italienske instruktør Federico Fellini. Den regnes af mange filmkritikere blandt de bedste film nogen-sinde; i en afstemning lavet af British Film Institute, blev valgt som den 3. bedste film nogensinde. Filmet er i sort-hvid af Gianni di Venanzo og har et lydspor af Nino Rota.

Filmen omhandler en filminstruktør, Guido Anselmi (Marcello Mastroianni), som lider af skriveblokering. Han skal instruere en science fiction film men har mistet interessen. Mens Anselmi kæmper halvhjertet med at få færdiggjort filmen, dykker en række flashbacks og drømme ind i hans hukommelse og fantasier.


Operabio søndag 24. januar kl. 14: Manon Lescaut (Puccini)

Da den unge chevalier des Grieux møder den smukke og charmerende Manon Lescaut, er det  kærlighed ved første blik. Men lykken bliver snart til bitter fortvivlelse, da han opdager, at Manon har skaffet sig en rig elsker, der kan betale for det liv i ødselhed og luksus, hun ikke kan undvære.

Des Grieux og Manon, bliver opdaget af chevalierens familie og parret bliver skilt ad – den unge mand spærres inde i et præsteseminarium, Manon sættes i spindehuset som en usædelig kvinde. Men des Grieux kan ikke undvære Manon for nogen pris; han finder udvej og de flygter sammen.Men lige så lidt som den unge chevalier kan undvære sin Manon, lige så lidt kan hun undvære et liv i overflod, og skønt des Grieux drives til falskspil, bedrag og forbrydelse for at tilfredsstille hendes behov, kan han ikke skaffe penge nok til opfylde Manons behov, og historien gentager sig – en ødelæggende, stadig nedadgående spiral, der kun kan ende i tragedie.Manon Lescaut er en forelsket skildring af kærligheden selv, og en af verdenslitteraturens store klassikere.


Operabio søndag d. 7. marts kl. 14: La Traviata (Verdi)

La Traviata er en opera af Giuseppe Verdi komponeret 1853. Operaen havde sin uropførelse den 6. marts 1853 på Teatro La Fenice i Venedig under navnet Violetta.

La Traviata følger handlingen i Alexandre Dumas den yngres roman Kameliadamen. La traviata handler om den prostituerede Violetta, der forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men det vil ødelægge Alfredos familie, og alt ender tragisk. Handlingen udspiller sig i Paris og omegn i det 19. århundrede.