Nysted Bio – kommende film

Velkommen til forårssæsonen 2020

Spilletider, billetter, reservationer m.m. se her: “Nysted Bio – Generelt”


21.-23. januar

“Onkel”

Kris, en 27-årig kvinde passer en sønderjysk gård, der ejes af hendes onkel. Han har haft et slagtilfælde og kan ikke klare bedriften selv.

Selv om Kris holder meget af sin onkel, vil hun dog også gerne leve sit eget liv og drømmer om at blive dyrlæge. Da hun så bliver lidt forelsket i Mike, så kommer problemet med at vælge til og fra i livet. Rollerne som onkel og niece spilles af 2 amatører, der også er onkel og niece i virkeligheden.

Filmen er instrueret af Frelle Petersen, der kendes for filmen “Hundeliv” og har vundet hovedprisen på Tokyo International Film Festival. (110 min.)


Opera-bio: 26. januar kl. 14

“Maria by Callas”

Biografisk operafilm. Historien om sopranen Maria Callas  liv og karriere udsendes 40 år efter hendes død som bare 53 år. Den bliver fortalt med hendes egne ord. Meget af materialet har aldrig været offentliggjort tidligere, og der fokuseres bl.a. på hendes ulykkelige forhold til skibsrederen Aristoteles Onassis.

I filmen bliver der også vist en lang række optagelser af de mest centrale operaer i Callas’ repertoire. (113 min)

Pris: 125 kr. – incl. kaffe og et glas vin.


28.-30- januar

“Le Mans ’66”

En USAsk film om Le Mans-motorløbet i 1966, der havde 2 bilfabrikker som hovedaktører, Ford og Ferrari. I tiden op til løbet besluttede Ford at udvikle en racerbil, der kunne konkurrere med de bedste. Historiens hovedpersoner er bildesigneren Carroll Shelby og racerkøreren Ken Miles.

Vi røber ingen hemmelighed ved at afsløre, at Ford faktisk vandt 4 år i træk fra 1966-1969, men filmen handler selvfølgelig også om spillet op til løbets start, så drama er der nok af.

Den mest succesfulde kører i Le Mans er danske Tom Kristensen, der frem til 2013 vandt løbet ni gange.’Le Mans ’66’ har Christian Bale og Matt Damon i rollerne som de to hovedpersoner. (152 min.)


4.-6. februar

“De forbandede år”

Dansk film om en elektronikfabrik under den tyske besættelse. Ejeren Karl Skov har selv opbygget firmaet, har kone og fem børn og lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. For at kunne drive fabrikken videre under krigen føler ejeren Karl Skov sig nødsaget til at sælge sine produkter til tyske kunder.

Det kan ikke undgå at give problemer med modstandsbevægelsen, familien og mange andre.

Filmen er skrevet og instrueret af Anders Refn og har en lang række kendte danske skuespillere på rollelisten, med Jesper Christensen i hovedrollen. (Biografklub Danmark)

Ekstra forestilling: 5. februar kl. 14


11.-13. februar

“Knives out – var det mord?”

USAsk film i den kendte krimigenre med et mord med en snæver kreds af mistænkte, der alle tillægges lejlighed og motiv og hvor historien vendes på hovedet flere gange.

Offeret er en rig krimiforfatter Harlan Thrombey, der findes med overskåret hals skåret på sin 85-års fødselsdag, så det var nok mord! Den excentriske detektiv Benoit Blanc tilkaldes anonymt for at undersøge mysteriet.

På rollelisten ses Daniel Craig, Jamie Lee Curtis og Christopher Plummer. (130 min – Biografklub Danmark)


onsdag d. 12. februar – i skolernes vinterferie – ved 2 forestillinger kl. 13 og 15.30

“Frost 2”

Efterfølgeren til “Frost” fra 2013.

I Kongeriget Arendal er alt i bedste gænge, men en by fare truer. Elsa begynder at høre en mystisk stemme langvejs fra. Inden hun ved af det, er hendes kongerige igen i fare, og borgerne må flygte fra byen.

Filmen er angiveligt bygget over H.C. Andersens eventyr Snedronningen.

 

Billetter á 40 kr. i Brugsen fra 1. feb. – Sponseres af Dagli-brugsen.


18.-20. februar

“1917”

Midt i den blodige 1. Verdenskrig i skyttegravene og bombekraterne i det nordlige Frankrig, bliver 2 engelske soldater sendt ud på en sandsynlig selvmordsmission.De skal finde vej gennem tyskerne linjer til en lomme med 1600 engelske soldater og hjælpe dem tilbage på den engelske side af fronten.

Colin Firth og Benedict Cumberbatch er blandt skuespillerne, og filmen er instrueret af Sam Mendes. (138 min.)


25.-27. februar

“Sorry we Missed You”

Ægteparret Ricky og Abbie Turner med 2 børn i Newcastle har siden finanskrisen i 2008 kæmpet for at få enderne til at hænge sammen.

Abbie arbejder som hjemmeplejer uden at have tid til at levere ordentlig hjemmepleje, og Ricky må for små penge, egen regning, gennem lange arbejdsdage og under stadig trussel om at blive erstattet af en, der kan gøre det hurtigere.

Filmen er en ny version af instruktøren Ken Loachs øje for socialrealisme og samfundskritik. (101 min.)


Opera-bio: 1. marts kl. 14

“Tristan og Isolde”

Tristan og Isolde er et sagn fra middelalderen om de unge elskende, Tristan og Isolde, der er bundet sammen af en elskovsdrik og ender med at dø for kærligheden. Richard Wagner skrev sin opera over historien i 1855-59.

Denne film er en optagelse af en opførelse på Teatre del’Opera, Rom i 2016

Pris: 125,- incl. kaffe og et glas vin.


I april vises bl.a. :  ”Krudttønden” (dansk) og  ”No time to die” (James Bond)