Nysted Bio – kommende film

Sæsonen løber frem til maj 2021

Spilletider, billetter, reservationer m.m. se her: “Nysted Bio – Generelt”

Filmperler, operafilm, familiefilm og eftermiddagsfilm

Som noget nyt viser biografen i løbet af denne sæson en række filmperler på første mandag i måneden. I år vises 4 operafilm på søndage, ved særlige lejligheder en film for hele familien og første onsdag i måneden bliver aftenens film også vist om eftermiddagen

Coronaregler

Cafeen lukkes indtil videre og der serveres ikke kaffe/ te, men vand og slik kan købes som hidtil.

Opholdsregler: I foyeen må der kun være 6 personer ad gangen. Hold afstand og sprit af! I salen kan der til en forestilling max. være fra 32 til 48 afhængig af fordelingen af enkeltpersoner / par /grupper.  Biografvagten anviser evt. pladser  med afstandsregler overholdt.


 

24.-26. november: Systembryder (Tyskland >15 år)

Benni er en niårig tornado i pink dunjakke. Hun er en systembryder. En kastekugle mellem forskellige institutioner, der ikke kan håndtere hendes udbrud af raseri og barske ydre. Det eneste Benni ønsker, er at bo med sin mor igen, men moderen er ikke i stand til at håndtere sin datters uberegnelige opførsel. Systemet er ved at give op, men da Micha ansættes som hjælper på hjemmet, begynder Benni for første gang at åbne op. Benni knytter sig til ham alt imens Micha forsøger at balancere sin professionalisme med sit personlig engagement i Benni. De bevæger sig begge på usikker grund og de mindste ting truer med at få deres venskab til at bryde sammen.


1.-3. december: Erna i Krig (Danmark) + onsdag eftermiddag

Det danske krigsdrama ‘Erna i krig’ er filmatiseringen af Erling Jepsens roman af samme navn Året er 1916. Første Verdenskrig raser i Europa, og Tyskland mangler soldater og selv de dansksindede sønderjyder bliver indkaldt. Feldwebel Meyer ankommer til Ernas hus for at indrullere Kalle, hendes 17-årige, enfoldige søn i krigen. Erna fastholder lægens ord om, at Kalle er for dum til krig, men uden held. Da ingen vil lytte til hende, tager Erna et drastisk valg. Hun klipper sit hår og bytter identitet med en deserterende soldat for at følge og beskytte Kalle. Inden længe bliver Erna en del af den sønderjyske deling og går i krig. ‘Erna i Krig’ er fortællingen om en usædvanlig kvinde, der ikke vil lade en krig forhindre hende i at kæmpe for dét, hun har kært.


Søndag 6. december kl. 13 og 15: Julemandens datter 2 (familiefilm).

Lucia er datter af Julemanden og går på Julemandsskolen. Da hendes bedste ven bliver falsk anklaget for at stjæle Kong Vinters magiske krystal, satser hun alt for at bevise hans uskyld og finde den rigtige tyv. Men det viser sig, at der er mørke kræfter på spil, som vil gøre alt for at knuse julemændene, Kong Vinter og alt, hvad de står for.

Billetter kan kun købes i Brugsen fra 1. december

Støttet af Kulturelt samråd


Filmperle mandag 7. december: 8½ (Italien 1963 – sort/hvid)

  er en film fra 1963, skrevet og instrueret af den italienske instruktør Federico Fellini. Den regnes af mange filmkritikere blandt de bedste film nogen-sinde; i en afstemning lavet af British Film Institute, blev valgt som den 3. bedste film nogensinde. Filmet er i sort-hvid af Gianni di Venanzo og har et lydspor af Nino Rota.

Filmen omhandler en filminstruktør, Guido Anselmi (Marcello Mastroianni), som lider af skriveblokering. Han skal instruere en science fiction film men har mistet interessen. Mens Anselmi kæmper halvhjertet med at få færdiggjort filmen, dykker en række flashbacks og drømme ind i hans hukommelse og fantasier.


Operabio søndag 13. december kl. 14: Don Giovanni (Mozart)

Don Juan er en skruppelløs kvindebedårer, som – sammen med sin tjener Leporello – kaster sig ud i alle slags eventyr med det ene formål at erobre kvindehjerter.

En anden opfattelse af Don Juan er, at han er en oprører, som kæmper for sin individualisme i et hierarkisk opbygget samfund,og at det netop er denne selvstændighed, som virker attråværdig på kvinderne omkring ham, så de forfører ham, og ikke omvendt.

Læs mere her


5.-7. januar: Lille sommerfugl (Danmark) + eftermiddag

Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster har hovedrollerne i denne morsomme og varme kærlighedsfortælling fjernt fra storbyen.

Den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager, Louise, inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med både dansktopmusik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største … I løbet af en festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem. Kærligheden spirer og udfordres i flere generationer, og familien sættes på den ultimative prøve.

Eftermiddagsforestilling d. 6. januar


12.-14. januar: De smukkeste år (Italien – 2t 15m)

I ”De smukkeste år” fortæller filmskaber Gabriele Muccino historien om fire venner, der knytter stærke bånd som teenagere, men som glider fra hinanden, da voksenlivet gør sit indtog. Senere i livet krydses deres veje atter og gamle følelser blusser op – på godt og ondt.

Den prisbelønnede italienske instruktør Gabriele Muccino har tidligere instrueret bl.a. ”Min italienske familie”, ”Sidste kys” og ”Husk mig nu”.


19.-21. januar: Falling (USA)

Falling er et hverdagsdrama, skrevet og instrueret af Viggo Mortensen, der også selv spiller hovedrollen som John Peterson, homoseksuel og søn af en konservativ og homofobisk far.

Desværre er faderen på vej til at blive dement, så han må sælge sin gård og flytte ind i sønnens hus. hvor han må bo sammen med sønnen og dennes partner Eric.

Filmen havde premiere Sundance Film Festival I januar 2020, men får først biografpremiere til decamber.


Filmperle 1. februar: Bliktrommen (Tyskland 1978)

Bliktrommen er en filmatisering af Günther Grass’ roman af samme navn.

På sin treårs fødselsdag får Oscar en fin ny bliktromme. På det tidspunkt beslutter han sig til ikke at vokse mere eller at blive ældre, frem for at vokse op som de sørgelige eksempler på den opvoksede del af menneskeheden, som han ser omkring sig. Når verden omkring ham bliver ubærlig, begynder drengen at hamre på trommen; forsøger nogen at tage trommen fra ham udstøder han et sønderrivende skrig, der i bogstaveligste forstand kan splintre glas.


Operabio søndag d. 7. marts kl. 14: La Traviata (Verdi)

La Traviata er en opera af Giuseppe Verdi komponeret 1853. Operaen havde sin uropførelse den 6. marts 1853 på Teatro La Fenice i Venedig under navnet Violetta.

La Traviata følger handlingen i Alexandre Dumas den yngres roman Kameliadamen. La traviata handler om den prostituerede Violetta, der forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men det vil ødelægge Alfredos familie, og alt ender tragisk. Handlingen udspiller sig i Paris og omegn i det 19. århundrede.

Læs mere her


Operabio søndag 18. april kl. 14: Manon Lescaut (Puccini)

Da den unge chevalier des Grieux møder den smukke og charmerende Manon Lescaut, er det  kærlighed ved første blik. Men lykken bliver snart til bitter fortvivlelse, da han opdager, at Manon har skaffet sig en rig elsker, der kan betale for det liv i ødselhed og luksus, hun ikke kan undvære.

Des Grieux og Manon, bliver opdaget af chevalierens familie og parret bliver skilt ad – den unge mand spærres inde i et præsteseminarium, Manon sættes i spindehuset som en usædelig kvinde. Men des Grieux kan ikke undvære Manon for nogen pris; han finder udvej og de flygter sammen.Men lige så lidt som den unge chevalier kan undvære sin Manon, lige så lidt kan hun undvære et liv i overflod, og skønt des Grieux drives til falskspil, bedrag og forbrydelse for at tilfredsstille hendes behov, kan han ikke skaffe penge nok til opfylde Manons behov, og historien gentager sig – en ødelæggende, stadig nedadgående spiral, der kun kan ende i tragedie.Manon Lescaut er en forelsket skildring af kærligheden selv, og en af verdenslitteraturens store klassikere.

Læs mere her